Header Laraiz Yoga en Aryuveda

Wat is personalised yoga®?

Met personalised yoga ben je bezig met het balanceren van je vijf lichamen: fysiek, energie, gedachten, emoties en geluk. Elk lichaam is een katalysator voor elke beweging en daarom is iedere houding steeds anders. In elke les staat het individu centraal. We hebben geen einddoel, alleen een leerweg in een houding (asana). In het moment van doen vergeten we vanzelf het einddoel en hebben dan zelfs niet meer in de gaten dat we verder in een houding komen dan ooit. Als je je de techniek en energieflow hebt eigengemaakt is geen enkele houding meer zwaar en moeilijk: ‘yoga werkt dan voor jou’. Je neemt een gevoel van een workout en een totaal ontspannen geest mee naar huis.

Groepslessen personalised yoga®

In de groepslessen gaan we ervan uit dat ieder lichaam zijn eigen mogelijkheden en uitdagingen heeft. Wat voor de één easy peasy is, lijkt voor de ander een onmogelijke opgave. Terwijl dat niet zo hoeft te zijn: je kunt meer dan je denkt! Iedere les is een avontuur: op verschillende manieren wordt je je bewust van je eigen aannames, van je (energie)blokkades. “Het is zo mooi om je vloeiend en krachtig te voelen bewegen en te voelen dat die houding zó bedoeld moet zijn. Een twist die voelt als een kurkentrekker, als een uil, die helemaal naar achteren kijkt, zonder moeite, alleen maar door te ademen.”

Privé yogales

In een privéles of met yogatherapie gaan we dieper in op wat specifiek voor jou werkt en wat nodig is. Wil je je verder in je yogapad verdiepen? Dat kan door je jouw persoonlijke spiegel voor te houden – welke verkeerde houding heb je jezelf aangeleerd, waardoor je steeds maar niet verder komt? Of: welke gedachten blijven vastzitten? Een privésessie kan juist bepaalde fysieke en/of mentale klachten als blessures, rugpijn, spijsverterings- klachten, hoofdpijn, (nog) niet in je kracht staan, verhelpen. Met persoonlijke oefeningen kun je erna zelf aan de slag in je dagelijkse leven en op je mat.

Yoga-workshops

Wil je weten wat yoga voor jou kan betekenen bij het beoefenen van jouw sport, zoals hardlopen, boksen, klimmen, surfen of martial arts? Wil je van bepaalde klachten af, zoals spijsverterings- problemen, rugpijn, menstruatie, fertiliteitsproblemen of wil je je verdiepen in bepaalde soorten houdingen, zoals handstanden of achteroverbuigingen? Yoga-workshops hebben altijd een thema. Soms volstaat een eenmalige workshop, soms kom je verder met een serie workshops, maar altijd zijn de workshops erop gericht dat jij met specifieke aanwijzingen naar huis gaat waar je zelf mee verder kunt.

Personalised Yoga Development Training

Oorspronkelijk werd yoga één-op-één doorgegeven van leraar op leerling. Hoe spreek je als yogadocent van nu een individuele taal in groepslessen? Wil je je eigen yoga verdiepen? Hoe breng je bewegen, energie, gedachten, emoties & wijsheid samen? Ben je yogadocent of wil je dat worden? Ben je coach, therapeut of sportdocent en wil je vanuit verbinding effectief werken? Wil je inspirerende groepslessen/-sessies geven, en tegelijkertijd aansluiten op de individuele studenten, cliënten, sporters of werknemers? Je leert zien wat jijzelf en degenen met wie je werkt nodig hebben.

Development Training
Laraiz biedt een development training personalised yoga® (250 uur en 500 uur). De nadruk ligt op persoonlijke ontwikkeling. Daarnaast leidt het direct op tot originele yogadocent, toepasbaar op alle yogatradities: van yin yoga, shivananda, Iyengar yoga, poweryoga, et cetera. Alles wat je leert is direct toepasbaar in de behandelkamer als coach of therapeut.

 

Wie en wat is Laraiz ayurveda en yoga?

Laraiz ayurveda & yoga, is het Haagse bedrijf van Maaike van den Biggelaar. Ze studeerde medische biologie en milieukunde in Nijmegen, yoga bij Yogamoves in Utrecht, P. Jois en Sajee in India en Dona Holleman in Italië. Haar opleiding tot ayurvedisch practioner begon in het oerwoud van India en vervolgde zij bij de AAS in Amsterdam en bij Ayurveda Pura in Londen. Voor coachingstechnieken en het verdiepen van haar zelfinzicht, volgde ze trainingen bij Diamond logos in Italië en Groesbeek. Vanuit Laraiz biedt Maaike individuele trajecten op het gebied van ayurveda, coaching en yoga, yogalessen en yogaworkshops, ayurvedische behandelingen, massages, ademhalingstechnieken, workshops- en lessenreeksen voor specifieke doelgroepen, zoals arm balances of personen met rugklachten. In 2016 start zij een teachertraining voor yogadocenten. Momenteel werkt zijn aan haar eerste boek over haar yogamethode Personalised Yoga.