Over Laraiz

Laraiz is afgeleid van het Spaanse woord “la raiz”, wat “de wortel” betekent. Laraiz refereert naar de wortels van yoga in ayurveda en tantra. De wortels zijn de sleutel voor groei. Groei naar gezondheid, spirituele groei, groei naar jezelf toe.

“Maaike spreekt de taal van de individuele student, niet een algemene yogataal. Ze luistert en voelt wat werkt voor de individuele student”. 
Cuny Stelpstra

In de zoektocht naar de oorsprong van yoga, werd Maaike door haar toenmalige leraar voorgesteld aan Swami Goraknath in de Indiase Himalaya. Swami Goraknath vertelde haar dat als ze echt yoga wil kennen, ze ook de diepte van ayurveda en tantra moet ervaren om de sleutels te vinden voor de yoga en vica versa. Sindsdien gaat ze jaarlijks naar Zuid India om van haar Swami te leren. Ook om mee te werken in de ashram, het ayurvedisch ziekenhuis en naar het oerwoud leren van de oorspronkelijke gebruikers, terug naar de wortels.

Ik kwam voor yogatherapie. Maar het was de coaching die mij het meeste bracht. Dat is zo fijn: dat het bij Laraiz allemaal kan.
Maartje Schuurmans

                               
Lid van A.N.V.A.G                            Lid van ICYA
beroepsvereniging Ayurveda         International centered
                                                       yoga association
                 
Lid van RBCZ                                   Aangesloten bij S.C.A.G.
Register Beroepsbeoefenaren        Klachten en Geschillencommissie
complementaire Zorg
Voor behandeling is bij wet een overeenkomst nodig tussen cliënt en behandelaar. Laraiz werkt op basis van de ANVAG met een BEHANDELOVEREENKOMST en een Behandelovereenkomst Kinderen. Deze kun je voor het eerste consult uitprinten en ondertekend meenemen. We kunnen hem ook tijdens het eerste consult samen invullen.
De meeste verzekeraars hebben de beroepsvereniging “A.N.V.A.G.” in hun aanvullende pakket. Dat betekent dat u afhankelijk van uw zorgverzekeraar en verzekering u (een deel) vergoed kunt krijgen. Dit kunt u checken bij uw verzekeraar

Het ‘Archimedes’ gevoel: Op de massagetafel Voor het eerst sinds jaren het gevoel dat mijn hoofd -in rust- het één na het ander uitvindt.
Xander Heijsteeg

Maaike van den Biggelaar

Maaike is de motor achter Laraiz. Met haar inspiratie, bevlogenheid en liefde voor yoga en ayurveda neemt ze eenieder mee in precies wat die ander nodig heeft. Ze volgde verschillende opleidingen op het gebied van biologie, milieu, yoga, ayurveda en diamond logos.

Ze heeft de unieke gave om zowel Oosters als Westers te denken en de denkwijze in elkaar om te zetten op een duidelijke wijze. Zo werkt ze onder begeleiding aan een vernieuwende vertaling van de yoga sutras en ontwikkelt ze steeds nieuwe ‘yogasleutels’ om ieders yogabeoefening te verrijken en te verdiepen. Zelf blijft ze leren en verdiepen in haar leerlingschap in India, waarvan de belangrijkste Swami Goraknath.

Na het eigen maken van techniek is een houding niet meer zwaar of moeilijk. Zoals Maaike zegt: Dan gaat de yoga voor jou werken
Ilona van Delft

Swami goraknath

Swami Goraknath is yogi en ayurvedisch arts volgens de oude tradities. Hij begon als mecanicien in het leger. Nu nog ‘fixt’ hij alles: van mechaniek, dieren en mensen tot psyche en ziel. Zijn kennis en kunde haalt hij uit de siddha traditie en van de tradities van de volken uit het oerwoud. Zijn queste is de oude onbekende esotersiche en ayurvedische (Tamil) teksten te vertalen en deze via zijn gekozen leerlingen, waaronder Maaike, beschikbaar te stellen aan geïnteresseerde mensen over de hele wereld.

Het is niet Maaike die haar ding met ons aan het doen is, maar wij die ons ding aan het doen zijn met haar. (dit bedoel ik dan niet letterlijk maar in de vorm van ego).
Quirijn Wijten

Wie en wat is Laraiz ayurveda en yoga?

Laraiz ayurveda & yoga, is het Haagse bedrijf van Maaike van den Biggelaar. Ze studeerde medische biologie en milieukunde in Nijmegen, yoga bij Yogamoves in Utrecht, P. Jois en Sajee in India en Dona Holleman in Italië. Haar opleiding tot ayurvedisch practioner begon in het oerwoud van India en vervolgde zij bij de AAS in Amsterdam en bij Ayurveda Pura in Londen. Voor coachingstechnieken en het verdiepen van haar zelfinzicht, volgde ze trainingen bij Diamond logos in Italië en Groesbeek. Vanuit Laraiz biedt Maaike individuele trajecten op het gebied van ayurveda, coaching en yoga, yogalessen en yogaworkshops, ayurvedische behandelingen, massages, ademhalingstechnieken, workshops- en lessenreeksen voor specifieke doelgroepen, zoals arm balances of personen met rugklachten. In 2016 start zij een teachertraining voor yogadocenten. Momenteel werkt zijn aan haar eerste boek over haar yogamethode Personalised Yoga.