Header Laraiz Yoga en Aryuveda

Wat is ayurveda?

Volgens Ayurveda is iemand gezond en staat hij in zijn kracht als zijn drie dosha's – vata, pitta en kapha – (opgebouwd uit de vijf elementen ether, lucht, vuur, water en aarde), de zeven lichaamsweefsels (van bloedplasma tot reproductieweefsel), de drie afvalsystemen (urine, zweet en feces) en het spijsverteringsvuur allemaal in balans zijn; Én als de geest, zintuigen en ziel geluk ervaren! Je bent zelf verantwoordelijk om je in balans te krijgen en te houden. Laraiz zet alle expertise en kennis in om je daarbij te adviseren en te helpen.

Consult

In een eerste consult gaan we in op wie je bent, welke balansen en disbalansen je hebt. Aan de hand van je vragen en klachten stellen we een behandelplan op met voeding, coaching, ayurvedische medicijnen, yogatherapie en behandelingen. Soms is een verdiepend consult nodig; in ieder geval krijg je in een vervolgconsult praktische tips voor eet- en leefstijl, waarmee je al snel resultaten voelt in je gezondheid en vitaliteit. Afhankelijk van disbalans en behoefte zetten we daarna in op een coachings-, behandel- of medicatietraject.
Een consult is € 90,- (vergoeding is afhankelijk van je eigen aanvullende verzekering)

Je bent wat je eet

Voor de één kan tomaat gezond zijn, terwijl de ander er allergisch voor is. Het gaat er niet alleen om wat je eet, maar ook of jouw lichaam het op dat moment kan verteren. Voeding heeft een grote impact op jouw gezondheid en op jouw geest. Daarom is voeding het eerste medicijn in Ayurveda. Laraiz geeft voedingsadviezen specifiek voor jou, op een manier dat het lekker en leuk blijft. Want: als je niet met plezier eet, ben je ook geen plezierig persoon.

Ayurvedische behandeling

Van de bekende oliemassages en shirodhara (oliegieting op het voorhoofd) tot kruidenscrub, -stempels, oogbadjes en natuurlijke ‘facelift’-gezichtsbehandelingen, Ayurveda kent een breed scala van behandelingen. Ze werken ofwel reinigend ofwel versterkend bij veel verschillende aandoeningen. Op basis van jouw persoon en jouw disbalans kiezen we de medicinale kruiden(olie). Bijkomend voordeel: elke behandeling is een verwennerij.
Een behandeling is € 90,- (vergoeding is afhankelijk van je eigen aanvullende verzekering)

Ayurvedische medicijnen

Ondanks dat ayurveda uitgaat van het zelf helend vermogen van het lichaam, heeft het lichaam soms een zetje nodig. Soms zijn ‘huis-/tuin- en keukenkruiden’ al voldoende, soms is er wat meer nodig. Ayurveda gaat ervan uit dat medicijnen geen bijwerkingen mogen hebben: het verhelpen van een klacht, mag niet tot andere klachten leiden. Iedereen is uniek met zijn klacht, energie, disbalans en daarom kiezen we voor personalised medicijncombinaties.

Wie en wat is Laraiz ayurveda en yoga?

Laraiz ayurveda & yoga, is het Haagse bedrijf van Maaike van den Biggelaar. Ze studeerde medische biologie en milieukunde in Nijmegen, yoga bij Yogamoves in Utrecht, P. Jois en Sajee in India en Dona Holleman in Italië. Haar opleiding tot ayurvedisch practioner begon in het oerwoud van India en vervolgde zij bij de AAS in Amsterdam en bij Ayurveda Pura in Londen. Voor coachingstechnieken en het verdiepen van haar zelfinzicht, volgde ze trainingen bij Diamond logos in Italië en Groesbeek. Vanuit Laraiz biedt Maaike individuele trajecten op het gebied van ayurveda, coaching en yoga, yogalessen en yogaworkshops, ayurvedische behandelingen, massages, ademhalingstechnieken, workshops- en lessenreeksen voor specifieke doelgroepen, zoals arm balances of personen met rugklachten. In 2016 start zij een teachertraining voor yogadocenten. Momenteel werkt zijn aan haar eerste boek over haar yogamethode Personalised Yoga.