OPLEIDING PERSONALISED YOGA

Per 1 januari 2016 startte Laraiz in Den Haag met een eigen opleiding (tot docent) personalised yoga®. Dit is de eerste en enige opleiding voor deze yogavorm, die toepasbaar is in álle andere yogavormen. Je kunt de opleiding volgen ter verdieping als je yogadocent bent of als je docent wilt worden. Net zo goed kun je de opleiding gebruiken voor de verdieping van je eigen yoga (thuis of lessen) of als je jezelf persoonlijk verder wilt ontwikkelen op of naast de mat. Veel studenten gebruiken de opleiding in aanvulling op coaching en therapie of passen het toe in verschillende sport- en werksituaties. Je leert over en werkt met: asana’s, anatomie en fysiologie, filosofie, psychologie, ayurveda, meditatie, leer van de zintuigen, didactiek en de toepasbaarheid ervan op de individuele yogabeoefening. Nadat je bent geslaagd ben je bevoegd om zelfstandig personalised yogalessen te geven.

INHOUD OPLEIDING

De opleiding:

  • biedt methodisch fysieke, energetische, filosofische en emotionele basisprincipes aan. Je kunt daarmee alle houdingen op natuurlijke wijze ervaren en 
overbrengen aan studenten;
  • stelt jouw persoonlijke leerweg centraal;
  • geeft inzicht in de plek van yoga in jouw leven én in het grotere geheel;
  • leert je de kunst van het afstemmen op de individuele student;
  • gaat niet oer het doel, maar over de bedoeling van yoga;
  • is een nieuwe vorm in Nederland en toepasbaar op alle 
yogavormen: jouw lesaanbod zal opvallen;
  • een certificaat na 250 uur (en een diploma na 500 uur) opleiding.

Alle vakken zijn met elkaar verbonden en praktisch toepasbaar in het dagelijkse leven, op én naast je yogamat. We focussen steeds op de verbinding en vertaalslag tussen Oost en West.

Wie en wat is Laraiz ayurveda en yoga?

Laraiz ayurveda & yoga, is het Haagse bedrijf van Maaike van den Biggelaar. Ze studeerde medische biologie en milieukunde in Nijmegen, yoga bij Yogamoves in Utrecht, P. Jois en Sajee in India en Dona Holleman in Italië. Haar opleiding tot ayurvedisch practioner begon in het oerwoud van India en vervolgde zij bij de AAS in Amsterdam en bij Ayurveda Pura in Londen. Voor coachingstechnieken en het verdiepen van haar zelfinzicht, volgde ze trainingen bij Diamond logos in Italië en Groesbeek. Vanuit Laraiz biedt Maaike individuele trajecten op het gebied van ayurveda, coaching en yoga, yogalessen en yogaworkshops, ayurvedische behandelingen, massages, ademhalingstechnieken, workshops- en lessenreeksen voor specifieke doelgroepen, zoals arm balances of personen met rugklachten. In 2016 start zij een teachertraining voor yogadocenten. Momenteel werkt zijn aan haar eerste boek over haar yogamethode Personalised Yoga.